Gammelbyn Hultet

Adress: Tismetorp, 573 93 Tranås Visa karta

Adress: Tismetorp, 573 93 Tranås

Välkommen till Gammelbyn Hultet. Här upplever du historia, kultur och naturmiljö på en och samma gång vid den glittrande sjön Sommen. Här finns ett 20-tal hus med en hänförande utsikt. Ett tips är att ta med egen matsäck som du kan avnjuta i den fridfulla miljön.

Vackert beläget, inbäddad i grönska intill sjön Sommens strand ligger Gammelbyn Hultet, knappt en mil norr om Tranås. Hultet har ett 20-tal kulturhistoriskt intressanta byggnader och över 7 000 föremål. Konst, främst med anknytning till Tranåsbygden, är rikt företrädd. Byggnader och inventarier berättar om den gamla bondekulturen från 1700-, 1800- och 1900-talens början.

Guidade turer.
Unikt för Hultet är de väl genomtänkta interiörerna där en mångfald av föremål visar hur man bodde, levde och arbetade förr. I en av byggnaderna, Hörerydstugan, kan man se en video där bygdens legendariske hembygdskännare, Ivar Adolfsson, guidar runt bland husen. På ett kunnigt, enkelt och humoristiskt vis berättar han om den "gamla goda tiden".
Visning av Gammelbyn Hultet sker med guide.

Visa mer

Om denna aktivitet

Närliggande boenden

Hotell och pensionat

Badhotellet konferens & SPA

Avstånd: 8,7 km
Välkommen till anrika Badhotellet för SPA, Konferens, boende eller bara avkoppling. Unna dig själv ett andrum långt från vardagens stress och upptäck vad vi menar med Guldkant på tillvaron.