S/S Boxholm II

Visa karta

Sedan 1904 har ångfartyget S/S Boxholm II trafikerat sjön Sommen, först som timmerdragare och sedan som passagerarfartyg. Varje fredag under sommarmånaderna kan man fortfarande uppleva den gamla traditionen med torgturer till Tranås. Det går också många trevliga kryssningar med olika teman och besöksmål under säsongen.

S/S Boxholm II är ett av Sveriges sista vedeldade ångfartyg. Hon byggdes 1904 som pråm- och timmerdragare. 1922 byggdes akterskeppet om och försågs med sittplatser. Sedan 1966 går hon endast som passagerarfartyg. Fartyget är i dagsläget registrerat för 70 passagerare och 3 besättningsmän. Såväl maskin som panna är i originalskick. S/S Boxholm II kör enligt turlista från första veckan i juli till sista helgen i augusti. Övrig tid, maj-augusti, kan du chartra båten för en egen kryssning, till exempel för en bröllopsfest, företagsfest eller en släktsammankomst.

Visa mer

Om denna aktivitet

Närliggande boenden

Hotell och pensionat

Badhotellet konferens & SPA

Avstånd: 1,2 km
Välkommen till anrika Badhotellet för SPA, Konferens, boende eller bara avkoppling. Unna dig själv ett andrum långt från vardagens stress och upptäck vad vi menar med Guldkant på tillvaron.