Vandra på Torpön

Adress: Torpön, 573 94 Ydre Visa karta

Adress: Torpön, 573 94 Ydre

Vandring på en del av Östgötaleden i vacker skog med magnifik utsikt över sjön Sommen. Den markerade leden på Torpön är knappt 30 km och tar dig runt hela ön. Två vindskydd finns längs med östra sidan. Leden ansluter till vägen på flera ställen som ger möjlighet till att vandra kortare sträckor.

Torpön ligger i sjön Sommen och kommer du landvägen norrifrån tar linfärjan "Viktoria" över sundet till Torpön. Du kommer då till färjeläget med restaurang och glassbar, här finns också Naturum Sommen och en höghöjdsbana.
Om du kommer från söder via Österbymo eller Tranås så är Torpön förbunden med fastlandet via en bro. Vägen ut till norra udden följer varsamt naturen och är mycket vacker.
Övernatta kan du göra på Solvikens Vandrarhem & Konferens

Visa hänsyn
Du använder dig av allemansrätten när du går en promenad, paddlar kajak eller sitter på en sten och tänker. Allemansrätten är en unik möjlighet för oss alla att röra oss fritt i naturen. Men vi behöver också ta ansvar för natur och djurliv och visa hänsyn mot markägare och andra besökare. Alltså inte störa – inte förstöra.

Visa mer

Om denna aktivitet

Närliggande boenden

Hotell och pensionat

Badhotellet konferens & SPA

Avstånd: 10 km
Välkommen till anrika Badhotellet för SPA, Konferens, boende eller bara avkoppling. Unna dig själv ett andrum långt från vardagens stress och upptäck vad vi menar med Guldkant på tillvaron.