Uppgrenna Naturhus

Uppgränna Gästgivaregård 3, 563 91 Gränna (visa karta)

Längst turistvägen, 4 km norr om Gränna, med en makalös utsikt över Vättern ligger Uppgrenna Naturhus. Ett miljövänligt hus där ljuset flödar in genom det stora glastaket över både människor och växter. Ett hus att må bra i och inspireras av. Ett unikt hus med eget kretsloppssystem.

Uppgrenna Naturhuset är resultatet av en dröm. En dröm om att skapa en plats och ett hus som samarbetar med naturen.
I Uppgrenna Naturhus samarbetar flöden av sol, vind, regn, jord och växter enligt naturens principer. Här blir du också påmind om att naturen är bland det viktigaste vi har. Och det vackraste.

Innanför entrédörren till Uppgrenna Naturhus välkomnas besökaren av en medelhavsträdgård i miniatyr med vin, aprikos, melon, tomat, persika mm. Där finns också en terrass för att t.ex. avnjuta en kopp kaffe eller te eller kanske bara för att njuta av den enastående utsikten över sjön Vättern. Detta är ett kallväxthus med ett klimat liknande norra Italien. När du slår dig ner i medelhavet och blickar ut över fälten och Vättern kan du nästan känna hur lugnet sänker sig.

Gott ekologiskt fika kan avnjutas på terrassen, i medelhavet, balkongen eller ute i trädgården! Vätterutsikten är magisk oavsett var du väljer att slå dig ner!

Rundvandring i huset: 60kr/person (när caféet är öppet). Barn under 15 år gratis. Behandlingar, guidade visningar, övernattningar och konferenser m.m. måste förbokas.

Kontaktinformation

Mobilnummer
+46 73-391 61 47
Gatuadress
Uppgränna Gästgivaregård 3
Postort
563 91 Gränna
E-post
bodil@uppgrennanaturhus.se
Webbsida
http://www.uppgrennanaturhus.se

Bra att veta

Öppettider
Ekocaféet öppet alla dagar maj-aug kl 11-18. I september är caféet öppet lördag och söndag kl 11-18.

Karta


Bokningsvillkor

Nordic Travel, Smålands officiella arrangör, ansvarar för bokningen på sidan.
Läs mer på www.nordictravel.se När det gäller bokning av evenemang kan även andra arrangörer förekomma.

Kundservice

Personlig service får du från någon av våra turistbyråer i Småland.

Hitta din lokala turistbyrå